zaterdag 7 april 2007

Påsksill



Foto: Arla

Een klassieker op eender welke Zweedse feesttafel is 'sill' of haring. Pasen is geen uitzondering, ook dan staan er veel haringgerechten op het menu. Het plezierige met haring zijn de variatiemogelijkheden, hier kan je echt je hart ophalen aan de vele verschillende smaken en gerechten.

Hieronder een klassiek recept van gemarineerde maatjesharing. Als je alles enkele uren in de ijskast laat trekken, wordt het nog lekkerder.

Glad Påsk

/ Nancy



Ingredienten
4-6 porties

2 blikken maatjesharing, ofwel ongeveer 400gr verse maatjesharing.
1 rode ajuin
1 teentje knoflook
1 bosje verse dille
6 eetlepels olie
2 eetlepels witte wijn azijn
½ theelepel zout
een snuifje peper



Werkwijze
Laat de maatjesharing uitlekken. Snij de ajuin, knoflook en dille fijn. Meng alles.
Meng de maatjesharing, azijn, zout en peper tot een dressing.
Voeg de haring bij de marinade.
Roer alles goed om laat enkele uren in de ijskast staan.

Lekker bij hardgekookte eitjes en Kalle’s kaviaarmix.

Foto: Arla

Geen opmerkingen: